Hiljainen tappaja: HOME

Home on todellisuus, josta monella meistä ei ole minkäänlaista käsitystä. Mutta joka lisääntyy lisääntymistään.

Homeongelmat ovat usein salakavalia. Hometta ei välttämättä näe tai edes haista.

– Olen tutkinut taloja, joissa kaikki on täydellistä, kaunista ja puhdasta, mutta silti talosta on löytynyt hometta, arkkitehti ja rakennusterveyskonsultti Maria Nordin kertoo.

Kupruileva muovimatto tai epämiellyttävä haju usein kielivät homeesta, mutta jos kosteusvaurio on talon rakenteissa, home ei ole yhtä helposti havaittavissa. Hälytyskellojen pitäisi kuitenkin soida, jos keho alkaa oireilla.

Mitä sitten tehdä ja miten hoitaa itseään? Löytyykö apua? Johanna Kuvaja on kirjoittanut upean artikkelin aiheesta home ja siitä puhdistuminen. Lue ja jaa saman ongelman kanssa kamppaileville. Yksi tärkeimmistä keinoista homeesta puhdistumisessa on Asea.

Tietous homemyrkytyksen oireista ja hoidosta ovat valitettavasti täällä Suomessa vielä lapsenkengissä, aloittaa Johanna Kuvaja blogikirjoituksessaan “Elätkö tietämättäsi hiljaisen tappajan kanssa?”

Kun talo paljastuu hometaloksi, monella ei ole paikkaa minne mennä. Ja nykyään homeetonta asuntoa on vaikea löytää. Homemyrkytyksestä kärsivä on erittäin herkkä homeitiöille, ja yksikin vanhasta kodista tuotu vaatekappale voi ylläpitää pahoja oireita. Homeen saastuttamasta asunnosta ei saisi ottaa mitään muuta mukaan kuin ajokortin ja passin. Pitkäaikainen homeelle altistuminen on erittäin vakava asia, mikä voi pahimmillaan johtaa jopa kuolemaan. Pikainen oireiden tunnistus onkin tärkeässä asemassa. Ja on varmasti sanomattakin selvää; hometalosta on välttämätöntä muuttaa pois mahdollisimman pian.

Kauppalehti (17.4.17): 1,5 miljardin korjausvelka, satoja tuhansia lapsia vaarassa – homeongelmista kärsii noin tuhat koulua

Keski-Uusimaa (18.3.17): Jopa joka viides koulu on homekoulu.

Ruokavaliolla eroon homemyrkytyksestä

Sienet, kuten home ja hiiva tarvitsevat sokeria elääkseen. Niinpä se mitä syöt, on hyvin suuressa merkityksessä, jos haluat parantua homeoireista. Ruokavaliosta tulisi jättää pois kaikki mikä ruokkii homesienen kasvua kehossa: kaikki sokeri ja viljat ovat pahimmat, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että se ei yksistään riittänyt.

Johanna: Olin viljattomalla ja sokerittomalla ruokavaliolla yli puoli vuotta, ja vasta sitten, kun päätin ”tukahduttaa” kehosta homeen pois tiukan ruokavalion ja luonnontuotteiden/vitamiinien avulla, oireet helpottivat.

Lue Johannan blogista tarkemmat ruokavalio-ohjeet homeen hoitoon!

ASEA homeen hoidossa

Vyöhyketerapeutti Kirsi Sarimaa pitää Aseaa tärkeimpänä ”hoitona” homealtistuneille.

Redox-signaalivesi auttaa myös homeallergikkoja sietämään hometta paremmin pakkotilanteen edessä (vaikkapa töissä tai reissatessa hotelleissa).

Varsinkin matkustaessa Asea tulee olemaan minulla mukana, sillä valitettavan usein hotelleissa on hometta. Kirsi myös kertoi minulle laittaneensa Asea-vettä silmiinsä, ja huomanneensa tuotteen parantaneen värinäköä välittömästi. Hän suositteli minua kokeilemaan Aseaa myös mm. lasten korvatulehduksiin.

Redox-signaalilisä ASEA toimii eri ihmisillä eri tavalla, riippuen kehon kunnosta. Herkät ihmiset voivat saada suuria puhdistumisoireita joko heti tai sitten myöhemmin. Kuuntele omaa kehoasi. Maistele ja purskuttele pieniä määriä. Aloita pienellä annoksella. Jos saat pahoinvointia ja päänsärkyä, se kertoo siitä, ettei hermojärjestelmä ehkä toimi kunnolla => huolehdi jätteenpoistosta! Hengitys, hikoilu, virtsa & uloste. Juo runsaasti puhdasta vettä. Pienennä ASEA-annosta väliaikaisesti. Tarvittaessa pidä välipäivä tai -päiviä.

HUOMIO! Jos sinulla on ongelmia homeen kanssa, aloita 3ml annoksella kehoasi kuunnellen. Ota yhteyttä jos kysyttävää ilmaantuu tai ihmettelet oireita.

Asean alkaessa puhdistaa soluja sisältäpäin, myrkyt poistuvat ja se itsessään aiheuttaa kääntymistä happamasta emäksiseksi. Asea ei ole lääke, eikä paranna mitään, se vain auttaa kehoa korjaamaan itse itsensä solutasolla! Redox-signaalimolekyylit auttavat kehoasi neutralisoimaan myrkkyjä kuten raskasmetalleja, kemikaaleja, säteilyä, bakteereja ja viruksia.

Kävin tänään Kirsin vastaanotolla, ja hän sanoi,että terveydentilani on parantunut paljon viime kerrasta. Kehoni tekee nyt paljon paremmin “töitä” kuin viimeksi. Käytin tänä aikana yhden pullon Aseaa. Kehon vesimäärä oli noussut 50%:sta 57%:iin kuukaudessa. Uskon,että redox-signaalimolekyylien lisääminen on tehnyt tehtävänsä, Johanna kertoi myöhemmin.

 

Muutamia kokemuksia homesairastuneilta ASEASTA ja puhdistumisprosessista:

Nainen 1: Muistan ikuisesti kun otin ensimmäisen kerran aseaa ja kerralla alle 5ml, istuin vessassa 3 vrk. Piti käydä vyöhyketerapiassa Kirsi Sarimaalla lähes vuosi, ennen kuin saatoin aloittaa edes 1ml annoksella. Hurjaa touhua on homeista tai muista myrkyistä pääseminen. Jatko meni lempeämmin jos muisti ajoissa vyöhyketerapian, mutta jos puhdistusjärjestelmä ehti jökähtää myrkyn määrästä, niin puhdistusoireet oli yhtä pahat. 6kk aseaa ja terapiaa ja paranemisen avain harjoituksia niin olinkin yhtenä päivänä puhdas ja kaikki oireet hävis eli puolitoista vuotta meni puhdistua 3 vuoden kotona altistumisesta ja aiemmista kouluista ym. kerätyistä toksiineista. Siitä on nyt lähes 2 vuotta ja nyt oon altistunut töissä uudestaan ja niitä pitää puhdistella, mutta pärjään koska on välineet millä pärjätä.

Nainen 2: Minäkin saatoin aloittaa vakituisen käytön vasta vuosi ensimmäisen kokeilun jälkeen kun Kirsi oli hoitanut minua vyöhyketerapialla. Homeen vuoksi puhdistumisoireet olivat aluksi enemmän kuin kestin. Nykyään menee n. pullo viikossa vaikka en vieläkään asu terveessä talossa.

Nainen 3: Mä oon käyttänyt nyt noin 1,5 kk, myös homesairastuminen taustalla. Alotin 5ml annoksella, alkuun pari pv päänsärkyä ja pahoinvointia mut pian helpotti. Oon siitä hiljakseen hilannu annosta ylöspäin, mulla näköjään päänsärky ilmottaa jos otan liikaa. 30ml asti saatto tulla lievää päänsärkyä aina eka päivä ku nostin annosta, enää ei tuu. Huomasin että voin ottaa päivässä enemmän jos otan kahdessa erässä! Nyt menee hienosti 50 + 50 ml eli pian täys annos, otan aamulla ja aamupäivällä/päivällä. Olin tehnyt kropan puhdistamista jo eri tavoin jonkin aikaa ennen aseaa, joten ei rajuja oireita. Mulla krooninen väsymys oli suurin pulma ja se lähtes helpottamaan heti ekasta viikosta asti!!! Se on viime aikoina ollut suurin lahja mitä voi olla.